Pakistāna nosūtīs delegāciju uz Kabulu, mēģinot pārliecināt Afganistānā valdošo grupējumu "Taleban" izdot ASV Osamu bin Ladenu, lai šādi novērstu ASV karu pret talibiem.
"Augstas Pakistānas amatpersonas rīt dodas uz Kabulu, lai mēģinātu vest pie prāta talibus," paziņoja Islāmabadas valdībai tuvs ziņu avots. "Mēs darīsim visu iespējamo, lai novērstu lielu katastrofu," viņš piebilda.

Tikmēr Tadžikistāna svētdien noliedza masu informācijas apgalvojumus, ka tā ir piekritusi ASV karaspēka izvietošanai savā teritorijā, lai dotu triecienus teroristu bāzēm kaimiņvalstī Afganistānā. "Šādai informācijai nav nekāda patiesa pamatojuma," žurnālistiem teica Tadžikistānas Ārlietu ministrijas preses dienesta vadītājs Igors Satarovs.

ASV prezidents Džordžs Bušs sestdien paziņoja, ka Savienotās Valstis ir "karastāvoklī" ar tiem, kuri veica liela mēroga uzbrukumus Ņujorkā un Vašingtonā otrdien, un solīja sākt karu pret teroristiem. Kā galveno aizdomās turēto Bušs minēja starptautisko teroristu Osamu bin Ladenu, kurš ir noliedzis savu vainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!