Pakistānas ziemeļrietumu reģiona policija otrdien paziņoja, ka pēc pagājušā nedēļas spēcīgā bumbas sprādziena, kurā gāja bojā vairāk nekā 100 cilvēku, tā aizturējusi vairāk nekā 650 aizdomās turētu kaujinieku.

Provinces varas iestādes ziņo, ka triju dienu operācija sākusies pēc pašnāvnieka uzspridzināšanās un automašīnā ievietotās bumbas sprādziena tirgus laukumā, kur tika nogalināti 105 cilvēki un kas bija visnāvējošākais uzbrukums Pakistānā pēdējos deviņos mēnešos.

"Pēdējās trijās dienās policija apcietinājusi vairāk nekā 650 aizdomās turēto," aģentūrai AFP teica Ziemeļrietumu pierobežas provinces informācijas ministrs Mians Iftihars Huseins.

"Šī operācija bija vērsta pret tiem, kuri ir kā ļaundabīgs audzējs mūsu sabiedrībā un kuriem ir sakari ar kaujinieku grupējumiem," viņš teica, piebilstot, ka operācija vēl turpinās.

Policija ziņo, ka operācijā, kas koncentrēta provinces galvaspilsētā Pešāvarā un apkārtējos rajonos, piedalās arī paramilitārie spēki.

"Pešāvarā mēs esam apcietinājuši 410 aizdomās turētas personas un konfiscējuši ieročus un sprāgstvielas. Šodien reidi turpinās," aģentūrai AFP pavēstīja Pešāvaras policijas priekšnieks Liakats Ali Hans.

Pakistānas talibi jau uzņēmušies atbildību par piektdienas sprādzieniem, sakot, ka tie bijuši vērsti pret valdību atbalstošo cilšu vecāko sanāksmi.
Tie bija visspēcīgākie kopš automašīnā ievietotās bumbas sprādziena Pešāvarā 2009.gada oktobrī, kurā gāja bojā 125 cilvēki.

Trijos gados kopš valdības karaspēks 2007.gada jūlijā aplenca radikāļu Sarkano mošeju galvaspilsētā Islamabadā, talibu un ar "Al Qaeda" saistīto kaujinieku rīkotajos bumbu sprādzienos visā Pakistānā gājuši bojā vairāk nekā 3500 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!