Pakistānā pēc astoņu gadu prombūtnes atgriezusies bijusī premjerministre un lielākās opozīcijas partijas līdere Benazira Bhuto, raksta BBC. Pirms tikšanās ar prezidentu Pervezu Mušarafu viņa atzina, ka atgriešanās mājās ir kā brīnums.
Karači bija sapulcējusies aptuveni 200 000 atbalstītāju, kas sastājās gar sešus kilometrus garo ceļu no lidostas līdz pilsētai, lai vērotu Bhuto ierašanos. Modri ir arī drošības spēki, jo izskanējuši islāmistu draudi par iespējamu uzbrukumu.

Pilsētā valda karnevāla atmosfēra, cilvēki priecājas, skan mūzika. Kāds no atbalstītājiem žurnālistiem paziņoja, ka Bhuto ir kā svētība Pakistānas iedzīvotājiem, un pēc viņas ierašanās viņi vairs ne no kā nebaidās.

Amatpersonas iepriekš ieteica Bhuto drošības iemeslu dēļ neveikt ceļu cauri Karači līdz Pakistānas dibinātāja Mohameda Ali Džinnaha kapam, kur viņa plānojusi uzstāties ar uzrunu tautai. Bijuusī premjerministre noraidījusi šos aicinājumus, izsakot neticību tam, ka musulmaņi uzbruks viņai, jo islāma ticībā tie, kas uzbrūk sievietei, deg elles ugunīs.

Prezidents Mušarafs bija aicinājis Bhuto atlikt viņas ierašanos līdz laikam, kad Augstāka tiesa izlems, vai viņš ir tiesīgs palikt prezidenta amatā vēl vienu termiņu, tomēr arī šis aicinājums netika uzklausīts.

Bhuto pameta valsti neilgi pēc tam, kad Mušarafs militāra apvērsuma laikā sagrāba varu savās rokās. Vašingtona pašlaik atbalsta plānu sadalīt varu un iecelt Bhuto premjerministra amatā. Tauta atbalsta šo plānu, īpaši redzot militārās valdības nespēju cīnīties ar islāma ekstrēmistiem un samazinoties Mušarafa popularitātei iedzīvotāju vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!