Pakistāna neizdos Indijai 20 cilvēkus, kurus Deli meklē kā teroristus, bet viņi var tikt tiesāti pēc Pakistānas likumiem, paziņoja Pakistānas prezidents Pervezs Mušarrafs.
Mušarrafs trešdien Nacionālās drošības padomes un valdības kopīgā sēdē paziņoja, ka "jautājums par kāda izdošanu Indijai nav izvirzīts", ziņoja aģentūra "Associated Press of Pakistan", citējot prezidenta teikto.

"Pakistānas valdība izpētīs pierādījumus un rīkosies pret šiem elementiem saskaņā ar šīs valsts likumiem," sacīja Mušarrafs.

Informācijas ministrs Anvars Mahmūds intervijā laikrakstam "The Nation" citēja prezidenta teikto, ka Indijai ir jāiesniedz pierādījumi pret tiem, kas ir meklēto sarakstā saistībā ar 13.decembrī notikušo uzbrukumu Indijas parlamentam Deli. "Ja Indija sniegs pierādījumus pret kādu grupu vai privātpersonu, mēs rīkosimies saskaņā ar šīs valsts likumiem un nevienu neizdosim Indijai," sacīja Mušarrafs.

Trešdien Pakistānas varas iestāžu pārstāvji bija pieļāvuši iespēju, ka 20 aizdomās turētos varētu izdot saskaņā ar reģionālu pretterorisma konvenciju, ja Indija piekristu sniegt pietiekamus pierādījumus pret viņiem. "Šis [meklēto] saraksts attiecas uz noziegumiem, kas izdarīti Indijā. Acīmredzot tai ir jāsniedz pierādījumi," sacīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Azizs Ahmeds Hans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!