Teroristiskās organizācijas "Al Qaeda" līderis Osama bin Ladens un viņa tuvākie līdzgaitnieki varētu slēpties Afganistānas dienvidos, kur pēdējās nedēļās krasi pastiprinājusies nemiernieku aktivitāte, otrdien pavēstīja Pakistānas iekšlietu ministrs Aftabs Ahmeds Hans Šerpao.
Bin Ladena un citu nemiernieku līderu, tādu kā viņa vietnieka Aimana az Zavahiri un talibu līdera mullas Mohamada Omara atrašanās vietas nav zināmas, taču tiek uzskatīts, ka viņi slēpjas uz kalnainās Afganistānas un Pakistānas robežas.

Lai gan abas valstis ir ciešas ASV sabiedrotās, starp Afganistānu un Pakistānu pieaugusi spriedze par Afganistānas un ASV armijas apsūdzībām, ka kaujinieki rīko uzbrukumus Afganistānā no drošām vietām Pakistānā.

Afganistānas un ASV amatpersonas arī saka, ka bin Ladens nav Afganistānā, sakot, ka viņam jāatrodas Pakistānā. Pakistānas amatpersonas apgalvo, ka bin Ladens neatrodas viņu valstī.

Šerpao kārtējo reizi noraida iespēju, ka bin Ladens atrodas Pakistānā, un sacīja, ka bēguļojošais "Al Qaeda" līderis un viņa līdzgaitnieki varētu slēpties nemierīgajos Afganistānas dienvidos.

Viņš sacīja, ka Afganistānas dienvidu daļas neatrodas faktiskā Afganistānas valdības kontrolē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!