Pakistāna pirmdien bloķēja piekļuvi videoapmaiņas vietnei "YouTube ", pēc tam, kad vietne neizņēma tajā augšupielādēto filmu "Innocence of Muslims" ("Musulmaņu šķīstums"), kas tiek uzskatīta par islāmu zaimojošu un ir izraisījusi vardarbīgus protestus.

"YouTube" apmeklētāji Pakistānā tika informēti, ka vietne saskaņā ar Pakistānas Telekomunikāciju pārvaldes rīkojumu bloķēta, jo tajā atrodams "neatbilstošs saturs".

Lūgumu slēgt piekļuvi "YouTube" deva Pakistānas premjerministrs Radža Pervezs Ašrafs pēc tam, kad vietne "atteicās pakļauties Pakistānas valdības ieteikumam no tās izņemt zaimojošo filmu", informēja premjera birojs.

Filmā "Innocence of Muslims" aktiera attēlotais musulmaņu svētais pravietis Muhameds ir piedzēries un dzīvniecisks biseksuālis. Amatieru filma ir veidota angļu valodā, tomēr internetā ievietotais filmas fragmentu apkopojums ir dublēts Ēģiptes arābu dialektā un aizskāris daudzus cilvēkus arābu pasaulē. Aktieri, kas piedalījušies filmā, apgalvoja, ka viņi maldināti par filmas saturu un nav zinājuši, ka piedalās antiislāma filmā, kā arī viņu balsis filmas pēcapstrādē aizstātas ar citu tekstu. Filmas režisors ir Alans Robertss, kurš ir bijis režisors pornofilmām, bet filmu producējusi Kalifornijā bāzētā kristiešu bezpeļņas organizācija "Media For Christ".

Demonstrācijas kopš pagājušās otrdienas vērsušās plašumā pa visu pasauli, īpaši asi izceļoties Tuvajos Austrumos. Pirmdien tie turpinās Afganistānā, Indonēzijā, Jemenā, Pakistānā un citviet. Pirmdien sadursmēs ar policiju mira divi Pakistānas demonstranti.

Kopumā demonstrācijās pret ASV producēto filmu gājuši bojā jau 19 cilvēki, tostarp četri ASV diplomāti, tostarp vēstnieks, kas pagājušajā nedēļā gāja bojā Lībijas pilsētā Bengazi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!