Pakistāna ir nolēmusi atvilkt savu karaspēku no robežas ar Indiju, ceturtdien paziņoja Pakistānas Ārlietu ministrija. "Karaspēka atvilkšana sāksies tuvākajā laikā," teikts paziņojumā, kas izplatīts nākamajā dienā pēc tam, kad Indija informēja par lēmumu pakāpeniski izvest karaspēku no robežrajona.
Pakistāna ceturtdien apsveica Indijas lēmumu izvest daļu karaspēka no robežrajona ar Pakistānu, nosaucot to par "soli pareizajā virzienā".

"Pakistānas valdība .. uzskata Indijas valdības lēmumu pakāpeniski atvilkt savus bruņotos spēkus no Pakistānas un Indijas robežas par soli pareizajā virzienā," teikts Pakistānas Ārlietu ministrijas paziņojumā, norādot, ka lēmuma Indijas īstenošanai sekos pozitīva Pakistānas atbildes rīcība.

Indija trešdien paziņoja, ka atvilks karaspēku no Pakistānas robežas, taču pilnībā saglabās pašreizējo militāro kontingentu, kas izvietots separātiskajā Kašmiras štatā.

Indijas un Pakistānas attiecības krasi pasliktinājās pagājušā gada decembrī, kad Deli notika asiņains uzbrukums Indijas parlamentam. Indija šajā uzbrukumā vaino Pakistānas islama kaujiniekus, kas atbalsta Kašmiras štata separātistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!