Tuvāko dienu laikā Pakistāna atcels aizliegumu piekļūt populārajām interneta vietnēm "Facebook" un "Youtube", kas bija bloķētas to "zaimojošā satura" dēļ, trešdien paziņoja Pakistānas iekšlietu ministrs Rēmans Maliks.

Pagājušajā nedēļā Pakistānas Telekomunikāciju dienests cita starpā bloķēja piekļuvi gan sociālās komunikācijas vietnei "Facebook", gan videofailu apmaiņas vietnei "YouTube", kā arī ierobežoja iespēju aplūkot interneta enciklopēdiju "Wikipedia", šādu lēmumu pamatojot ar uzskatu, ka šo resursu saturs "kļūst aizvien zaimojošāks".

Maliks skaidroja, ka aplūkot interneta lapas ar pretrunīgi vērtēto saturu joprojām nebūs iespējams, taču tuvāko dienu laikā totālā "Facebook" un "YouTube" bloķēšana tiks atcelta.

"Mēs šodien šo jautājumu pārrunājām valdības sēdē. Es sacīju saviem kolēģiem, ka nav pareizi bloķēt tīmekļa vietnes," viņš norādīja ziņu aģentūrai AFP. "Es teicu, ka būtu jābloķē piekļuve tikai tām atsevišķajām lapām, kurās ir zaimojošs saturs, nevis visai vietnei."

Islamabadas vēlāk izplatītajā paziņojumā pausts ass nosodījums pravieša Muhameda karikatūrām, norādot, ka Pakistānā nebūtu jānodrošina piekļuve šādiem materiāliem.

Pakistānas varasiestāžu dusmas izraisīja fakts, ka kāds "Facebook" lietotājs bija izsludinājis konkursu "Visi zīmē Muhamedu". Lietotājs gan skaidroja, ka šādi cenšas atbalstīt izteiksmes brīvību, tomēr Pakistānā ideja sastapa plašu pretreakciju.

Atbilstoši ekspertu vērtējumam "You Tube" un "Facebook" vietnes mēdz apmeklēt 25% Pakistānas interneta lietotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!