Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Turpinoties spriedzei Kašmiras jautājumā, Pakistāna atteikusies atļaut lidmašīnai ar Indijas premjerministru lidot cauri savai gaisa telpai, paziņojušas amatpersonas.

Islamabada noraidījusi Deli lūgumu atļaut lidmašīnai ar Indijas premjerministru Narendru Modi šķērsot Pakistānas gaisa telpu 20.septembrī un 28.septembrī, trešdien paziņoja Pakistānas ārlietu ministrs. Ministrs skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts Kašmiras situācijas dēļ.

Indijas valdība 5.augustā atcēla Kašmiras īpašo statusu un pieņēma lēmumu par štata sadalīšanu. Lai novērstu protestus, reģionā ierobežotas cilvēku pārvietošanās un komunikāciju iespējas, nobloķēta piekļuve internetam un aizturēti tūkstošiem cilvēku.

Kašmira ir sadalīta starp Indiju un Pakistānu, taču abas pretendē uz visu Kašmiras teritoriju. Kopš 1947.gada, kad beidzās Lielbritānijas koloniālā pārvalde, Kašmiras dēļ starp Indiju un Pakistānu izcēlušies divi kari.

Reaģējot un Indijas politiku Kašmirā, Pakistāna ir ierobežojusi diplomātiskās attiecības ar Indiju, apturējusi divpusējo tirdzniecību un pārrobežas transporta līnijas ar Indiju. Pakistānas gaisa telpa ir atvērta komerciālajiem lidojumiem, bet šī ir jau otrā reize šomēnes, kad Pakistāna noraidījusi Indijas lūgumu atļaut lidmašīnām ar tās līderiem pārlidot Pakistānu. Islamabada šomēnes neatļāva arī lidmašīnai ar Indijas prezidentu Ramu Natu Kovindu lidot caur tās gaisa telpu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!