Pakistāna neizdos Indijai nevienu aizdomās turēto, kas arestēti saistībā ar slaktiņu Mumbajā, bet gan tiesās viņus pēc saviem likumiem, otrdien paziņoja Pakistānas ārlietu ministrs Šahs Mehmuds Kureši.
"Šie aresti ir veikti mūsu pašu izmeklēšanai. Pat ja apsūdzības pret kādu aizdomās turēto tiks pierādītas, viņš netiks izdots Indijai," sacīja Kureši. Pēc viņa teiktā, "process pret arestētajiem notiks atbilstoši Pakistānas likumiem."

Pakistāna arestējusi Zaki ur Rehmanu Lahvi, kuru Indijas mediji nosaukuši par Mumbajas slaktiņa plānotāju. Viņa vārdu nosaucis vienīgais terorists, kurš pēc uzbrukuma Mumbajā tika sagūstīts dzīvs.

Nedēļas nogalē sāktajā operācijā tika arestēti vēl 15 aizdomās turēti kaujinieki. Vairums no viņiem tika arestēti nometnē, kuru vada ar grupējumu "Lashkar-e-Taiba" cieši saistīta islāmistu labdarības organizācija.

Pagājušajā nedēļā Indija izsauca Pakistānas vēstnieku un iesniedza prasību Pakistānai arestēt un izdot 20 aizdomās turētus teroristus, ieskaitot par uzbrukumu vainotā grupējuma "Lashkar-e-Taiba" dibinātāju.

Pakistāna, kurai ar Indiju nav noslēgts izdošanas līgums, ierosinājusi izveidot kopīgu komisiju Mumbajas slaktiņa izmeklēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!