Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pakistānas varasiestādes arestējušas kādu ārstu un sākušas izmeklēšanu par to, vai viņš apzināti inficējis ar HIV 430 bērnus un 100 pieaugušos, kuriem pēdējā laikā atklāts šis vīruss, vēsta portāls "The Guardian".

Aizdomās turētais pediatrs Muzafars Gangaro (attēlā aiz restēm) strādāja par ārstu Lārkānā Pakistānas dienvidos. Viņš pats slimo ar AIDS, kas ir HIV inficēšanās pēdējā fāze.

HIV inficēšanās gadījumu uzliesmojums pilsētā sācies pēc tam, kad Gangaro, kā uzskata amatpersonas, inficējis cilvēkus aprīļa sākumā. Mediķis arestēts pagājušajā mēnesī un izmeklētāji mēģina noskaidrot, vai viņš pacientus inficējis apzināti.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Varasiestādes pārbaudījušas 16 000 Lārkānas iedzīvotāju. HIV vīruss atklāts 437 bērniem un 100 pieaugušajiem. "60% ir par pieciem gadiem jaunāki bērni," medijam norāda Sindas provinces AIDS kontroles programmas vadītājs Sikandars Memons.

Kopumā Pakistānas Veselības ministrijai ir ziņas par 23 tūkstošiem HIV inficēto visā valstī. Visbiežāk HIV šajā zemē izplatās, lietojot nesterilizētas šļirces, uzskata veselības jomas amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!