Foto: AFP/Scanpix
Pakistānas ziemeļos četrām sievietēm un diviem vīriešiem ir piespriests nāvessods par kopīgu dziedāšanu un dejošanu kāzās, pirmdien paziņoja policija.

Musulmaņu garīdznieki piesprieda šo sodu pēc tam, kad ar mobilo telefonu uzņemtā videoierakstā bija redzama sešu apsūdzēto līksmošana kāzās Kohistānas apriņķa Gadas ciemā. Viņi bija pārkāpuši stingras cilšu paražas, ka vīriešiem un sievietēm kāzās jābūt nošķirtiem.

"Vietējie garīdznieki izdeva dekrētu, ka visas četras sievietes un abi vīrieši, kas redzami šajā videoierakstā, ir jānogalina. Tika nolemts vispirms nogalināt vīriešus, tomēr viņi aizbēga, tāpēc sievietes pašlaik ir drošībā. Es esmu nosūtījis grupu viņas izglābt un gaidu jaunas ziņas," sacīja apriņķa policijas virsnieks Abdulmadžīds Afridi.

Afridi sacīja, ka piespriestais nāvessods saistīts ar divu cilšu strīdu un videoieraksts neliecinot par šo vīriešu un sieviešu sajaukšanos.

Pakistānas Cilvēktiesību komisija paziņoja, ka pērn Pakistānā nogalinātas vismaz 943 sievietes un meitenes par savas ģimenes goda apkaunošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!