Pakistānā, turpinot protesta akciju pret Augstākās Tiesas galvenā tiesneša atcelšanu no amata, no saviem pienākumiem atkāpušies vairāki tiesneši, raksta BBC. Advokāti ir rīkojuši vēl vairākus ielu gājienus, taču neviens no tiek nav pāraudzis vardarbībā, kā tas notika vienā no pirmajiem gājieniem.
Prezidents Pervezs Mušarafs 9.martā atcēla Iftikaru Muhamadu Čaudriju no amata saistībā ar aizdomām par viņa pārkāpumiem un pilnvaru pārkāpšanu. Tiek uzskatīts, ka viņš vēlēšanu gadā bija mēģinājis ierobežot tiesu varu.

Atlūgumus iesnieguši vairāki tiesneši. Prezidents ir atvainojies privātajai telekompānijai "Geo TV" kuras telpās bija iebrukuši drošības spēki, izdemolējot tās un sadauzot aparatūru. Tāpat ir atcelts aizliegums pārraidīt šīs telekompānijas raidījumu par jaunākajiem notikumiem valstī, kas tika aizliegts pēc tam, kad tajā tika atainoti protesti pret Augstākās tiesas tiesneša atcelšanu. Par iebrukumu televīzijā no amata atcelti 14 policisti.

Tiesnesis Čaudrijs ir ieguvis neatkarīga speciālista slavu un vairākas reizes vērsies arī pret valsti. Viņa advokāti ziņo, ka sestdien tika novāktas barikādes ap viņa māju un atjaunoti telefona sakari, kā arī televīzijas pakalpojumi. Viņš jau divas reizes stājies Augstākās Tiesnešu padomes priekšā, taču sīkāka informācija par apsūdzībām un izmeklēšanas gaitu netiek publiskota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!