Foto: AP/Scanpix/LETA

Lai apturētu bēgļu plūsmu, Pakistāna uz laiku slēgs vienu no robežas šķērsošanas punktiem uz robežas ar Afganistānu, paziņojis Pakistānas iekšlietu ministrs Šeihs Rašids Ahmeds.

Uz laiku slēgts Čamanas robežpunkts. Ministrs neatklāja, uz cik ilgu laiku tas paliks slēgts.

Čamanas robežpunkts savieno Pakistānas Beludžistānas provinci ar Afganistānas Kandahāras provinci, kur vēsturiski spēcīgas pozīcijas bijušas talibiem.

Kopš talibi pagājušajā mēnesī pārņēma varu Afganistānā, tūkstošiem cilvēku katru dienu šķērsojuši Čamanas robežpunktu, un tūkstošiem citu cilvēku gaida šādu iespēju.

Pakistāna, kas kopš pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem uzņēmusi kopumā aptuveni 2,7 miljonus bēgļu no Afganistānas, apgalvo, ka ekonomisku un sociālu iemeslu dēļ nevar atļauties vēl vienu bēgļu pieplūdumu.

Kāda amatpersona Pakistānas valdībā pagājušajā nedēļā ziņu aģentūrai DPA atklāja, ka pa sauszemes ceļiem Pakistānā gaidāmi ierodamies līdz 800 000 jaunu bēgļu.

Pakistānai ir vairāki desmiti robežpunktu uz 2500 kilometrus garās robežas ar Afganistānu.

Torhamas punkts, kas ir otrais lielākais robežpunkts un savieno Pakistānas pilsētu Pešāvaru un Afganistānas provinci Nangarhāru, jau ir slēgts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!