Foto: AP/Scanpix

Pakistāna un Afganistāna veiks kopīgas militārās operācijas pret kaujinieku paslēptuvēm abās robežas pusēs, otrdien paziņoja Afganistānas prezidenta birojs.

Afganistāna piekritusi kopīgi ar Pakistānu veikt operācijas talibu un Hakani tīkla paslēptuvju likvidēšanai, sacīja prezidenta pils preses pārstāvis Nadžibulla Azads, piebilstot, ka ASV un Ķīna novēros operācijas.

Robežrajonos atrodas liels kaujinieku grupējumu skaits, kas uzbrūk abām valstīm. Talibi šobrīd kontrolē vai ietekmē 11% rajonu, bet 30% rajonu notiek sadursmes. NATO un ASV bažījas, ka arvien pieaugošās nekontrolētās teritorijas var atkal kļūt par patvēruma vietu teroristu grupējumiem ar starptautiskām ambīcijām, kā kādreiz tas bija ar grupējumu "Al Qaeda".

NATO spēku Afganistānā komandieris ģenerālis Džons Nikolsons nesen paziņoja, ka Afganistānas-Pakistānas robežreģionā jau šobrīd atrodas 20 no 98 ASV fiksētajiem teroristu grupējumiem, kas ir to "lielākā koncentrācija pasaulē". Vašingtona arī apsūdz Pakistānu, ka tā sniedz patvērumu afgāņu kaujiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!