Ekspreša vilciens, kurā pārvietojās liels skaits atpūtnieku, trešdien avarējis Pakistānā, nogalinot vismaz 56, ievainojot vēl vismaz 150 cilvēkus, raksta AP. Vilciens bija devies ceļā no Karači uz Lahori, un aptuveni 400 kilometru attālumā no Karači no sliedēm noskrēja 12 no vilciena 16 vagoniem.
Pagaidām nav skaidrs, kas izraisīja negadījumu, pēc kura simtiem cietušo bija spiesti nakts melnumā rāpties ārā no sadragātajiem vagoniem un meklēt palīdzību.

Rīta gaismā, kad ieradās palīdzība, vairāki cilvēki joprojām bija iesprostoti lūžņos un sauca pēc palīdzības, ievainojumus guvuši aptuveni 150 cilvēki. Glābēji bija nosūtījuši uz notikuma vietu dzelzceļa ceļamkrānu, ar kura palīdzību tiek savāktas vilciena atlūzas un attīrītas sliedes. Glābšanas darbos iesaistīti desmitiem policistu un karavīru.

Vilcienā nelaimes brīdī atradās aptuveni 700 cilvēku. Pagaidām pieejama informācija, ka kāds posms vienā no dzelzceļa sliedēm bijis vaļīgs, kas izraisījis vagonu apgāšanos. Dzelzceļa kompānijas pārstāvji pieļauj iespēju par sabotāžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!