Pakistāna paziņojusi, ka tās drošības spēki piektdien Islamabadā arestējuši divus teroristus pašnāvniekus, kuri plānojuši uzbrukumus parlamenta ēkai un mošejai prestižā rajonā.

Uzsākta arī pārējo aizdomās turēto personu meklēšana. Amatpersonas norāda, ka plānotais uzbrukums būtu izraisījis īstu haosu spēcīgi apsargātajā valsts galvaspilsētā.

"Mēs esam izjaukuši plānus uzbrukt parlamentam un apkārt esošajām ēkām, mošejai un esam arestējuši divus kaujiniekus," valsts televīzijā paziņojis Pakistānas iekšlietu ministrs Rehmans Maliks.

Saskaņā ar ministra teikto, viens no uzbrucējiem ieradies no valsts ziemeļrietumu pilsētas Bannu ar mērķi uzspridzināt mošeju smalku savrupnamu rajonā, kurā dzīvo daudzi rietumnieki un bagātie pakistānieši.

Arestus un minētos teroristu plānus apstiprinājusi arī Islamabadas policija.

Jautās par citu iesaistīto personu meklēšanu, augsta ranga policijas amatpersona Bani Amins paskaidroja: "Acīmredzams, ka šādi cilvēki nedarbojas vieni, un aiz viņiem stāv vesels tīkls. Jā, mēs meklējam arī pārējos."

Kopš 2007.gada jūlijā Pakistānas valdības spēki iebruka ekstrēmistu mošejā, teroristu uzbrukumos kopumā nogalināti aptuveni 4000 cilvēku, un vainoti tajos tiek galvenokārt vietējie talibi.

Pēc teroristu uzbrukuma policijas ēkai Karāči 11.novembrī analītiķi paziņoja, ka kaujinieku organizācijas ir pārgrupējušās un ir spējīgas ievilkt valdības spēkus partizānu karā pilsētās.

2009.gadā pašnāvnieku uzbrukumā ANO Pasaules Pārtikas programmas birojam Islamabadā tika nogalināti pieci cilvēki, bet 2008.gada septembrī bumbas sprādzienā viesnīcā "Marriott" bojā gāja aptuveni 60 cilvēki.

Pakistānas galvaspilsēta pēdējo divu gadu laikā lielā mērā bijusi pasargāta no talibu un ar "Al Qaeda" saistīto grupējumu vardarbības, kas plosījusi valsts ziemeļrietumus.

Afganistānas un ASV amatpersonas apgalvo, ka talibu līderi zināmā mērā atrodas Pakistānas aizsardzībā.

Pakistāna šāda veida apsūdzības kategoriski noliedz, norādot, ka cīņā pret islāmistu kaujiniekiem kopš 2002.gada nogalināti vairāk nekā 2420 tās karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!