Foto: AFP/Scanpix

Pakistānas bijušajam prezidentam Pervezam Mušarafam otrdien izvirzītas apsūdzības bijušās premjerministres Benaziras Bhuto slepkavības lietā.

Mušarafs apsūdzēts trīs punktos - par slepkavību, noziedzīgu sazvērestību uz slepkavību un slepkavības veicināšanu, pavēstīja prokurors.

Pats Mušarafs savu vainu noliedz.

Lietas izskatīšana tiks turpināta 27.augustā.

Kopš 19.aprīļa Mušarafam noteikts mājas arests.

Mušarafs ir apsūdzēts sazvērestībā ar mērķi nogalināt Bhuto. Līdz šim neviens par ekspremjeres nogalināšanu 2007.gada atentātā nav nedz notiesāts, nedz apcietināts.

Mušarafa valdība atentāta sarīkošanā vainoja Pakistānas talibu komandieri Baitullu Mehsudu, kurš savukārt noliedza, ka būtu iesaistīts šajā lietā.

Pats Mehsuds tika nogalināts 2009.gadā ASV bezpilota lidmašīnas triecienā.

Bhuto dēls Bilavals Bhuto Zardari mātes slepkavībā apsūdzējis Mušarafu.

ANO 2010.gada ziņojumā bija teikts, ka Bhuto nāvi varēja novērst. Ziņojuma autori kritizēja Mušarafa valdību, ka tā nav nodrošinājusi viņai pietiekamu aizsardzību.

Pēc četrus gadus ilgušās trimdas Mušarafs Pakistānā atgriezās 24.martā, lai kandidētu parlamenta vēlēšanās, taču tiesa viņam to liedza.

Mušarafam izvirzītas apsūdzības arī par tiesnešu atstādināšanu, kas notikusi viņa prezidentūras laikā un kāda Beludžistānas nemiernieka nogalināšanu 2006.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!