Bijušais Pakistānas prezidents Pervezs Mušarafs piektdien prezentējis savu jaundibināto partiju - Visas Pakistānas musulmaņu savienību, ar kuru viņš nolēmis atgriezties politikā un startēt 2013.gadā paredzētajās parlamenta vēlēšanās.

Kā Mušarafs paziņoja preses konferencē Londonā, šim jaunajam politiskajam spēkam jākļūst par "Pakistānas nacionālo glābiņu".

"Pakistānai pienācis laiks kļūt par progresīvu, modernu islāma valsti," viņš sacīja, uzrunājot vairākus desmitus savu atbalstītāju, kas skaļi uzgavilēja šim nodomam. Fonā aiz viņa bija skatāms Pakistānas zaļbaltais karogs un jaunās partijas logo - ērgļa galva ar pusmēnesi un zvaigzni.

Mušarafs nāca pie varas Pakistānā 1999.gadā apvērsumā, kas noritēja bez aisinsizliešanas, bet atkāpās 2008.gada augustā, kad atentātā nogalinātās bijušās premjeres Benaziras Bhuto partijas vadītā jaunā valdība gatavojās izteikt viņam neuzticību.

Kopš tā laika atvaļinātais ģenerālis, kas šobrīd ir 67 gadus vecs, dzīvo labprātīgā trimdā Lielbritānijā.

Savu pēcteci - prezidentu Asifu Ali Zardari - un pašreizējo Pakistānas valdību Mušarafs apsūdzējis korupcijā un nepotismā. Šonedēļ viņš pauda viedokli, ka militārs apvērsums Pakistānā ir vienīgi laika jautājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!