Gāztajam Pakistānas premjerministram Navazam Šarifam trešdien tika izvirzītas apsūdzības cilvēku nolaupīšanā, slepkavības mēģinājumā, lidmašīnas nolaupīšanā un terorismā.
Šarifs, kurš apsūdzēts trīs mēnešus pēc gāšanas militārā apvērsumā, paziņoja pretterorisma tiesai, ka nav vainīgs. To pašu paziņoja sešas augstas amatpersonas, kas apsūdzētas kopā ar Šarifu.

"Es neesmu tas, kurš nolaupīja lidmašīnu; tas bija ģenerālis Pervezs Mušarafs, kurš nolaupīja demokrātiski vēlēto valdību," sacīja Šarifs.

Armijas pavēlnieks Mušarafs gāza premjeru Šarifu 12.oktobra militārā apvērsumā. Kopš tā laika Šarifs atradās apcietinājumā un tikai tagad tiek oficiāli apsūdzēts.

Lieta pret bijušo premjeru ir saistīta ar apvērsuma nakti, kad Šarifs neesot ļāvis nolaisties Karači aviosabiedrības "Pakistan International Airlines" lidmašīnai ar Mušarafu un ap 200 citiem pasažieriem no Šrilankas.

Lidmašīna nolaidās tikai tad, kad lidostu savā kontrolē pārņēma armija. Dažas stundas pēc tam Mušarafs apcietināja Šarifu un pārņēma varu valstī.

Tiesnesis Rehmats Husains Džafri atlika lietas izskatīšanu līdz nākamajai trešdienai, kas paredzēts sākt prāvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!