Pakistānas informācijas ministrs šeihs Rašids Ahmeds uzskata, ka Osama bin Ladens jau ir miris. Tā viņš iepriekšējā dienā paziņoja žurnālistiem valsts lielākajā ostas pilsētā Karači.
Šeihs Rašids uzsvēra, ka viņa rīcībā nav nekādu precīzu datu par bin Ladenu, taču pieņēmums, ka "Osamas vairs nav dzīvo vidū" balstās vienīgi uz to, ka jau vairākus mēnešus "mēs neesam dzirdējuši nekādus oficiālus paziņojumus no "Al Qaeda" līdera".

"Terorista numur viens" pēdējais audioieraksts tika izplatīts šā gada maijā.

Kāds augsta ranga ASV administrācijas pārstāvis apgalvoja, ka cilpa ap Osamu bin Ladenu pakāpeniski savelkoties un viņš var tikt notverts jebkurā brīdī, taču Islamabada pagājušajā nedēļā paziņoja, ka "Pakistānas rīcībā nav nekādas jaunas informācijas par bin Ladena atrašanās vietu".

Savulaik Pakistānas prezidents Pervezs Mušarafs vairākkārt izteica minējumus, ka "Al Qaeda" līderis varētu atrasties kalnainajā apvidū pie Pakistānas un Afganistānas robežas.

Uzskata, ka turpat slēpjas arī viņa "labā roka" - Aimans az Zavahiri, kura aicinājumu pirms 2001.gadā ASV notikušo terora aktu trešās gadadienas pārraidīja televīzijas kanāls "Al Jazeera". Starptautiskais terorists kārtējo reizi aicināja savus atbalstītājus cīnīties pret amerikāņu agresoriem Afganistānā, Irākā un visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!