Pakistānas galvaspilsētā Islamabadā karavīri ir iebrukuši pretrunīgi vērtētajā mošejā pēc tam, kad pārtrūka uzsāktās sarunas ar tur esošajiem islama nemierniekiem, raksta BBC. Armijas avoti ziņo, ka uzbrukumā gājuši bojā 40 kaujinieki un trīs karavīri.
Militārpersonas norāda, ka tas bija pēdējais solis Sarkanās mošejas atbrīvošanai. Atgādināsim, ka reliģijas studenti, kas iebarikādējušies mošejā, kā arī ar tiem saistītie reliģisko novirzienu atbalstītāji jau mēnešiem ilgi cenšas piespiest varas iestādes pieņemt šariata likumus.

Drošības spēki pagājušajā nedēļā pilnībā aplenca mošeju. Naktī uz otrdienu notika iebrukums, un vairāku stundu ilgās sadursmēs bija dzirdami šāvieni un skaļi sprādzieni. Militārpersonas norāda, ka no mošejas izdevies aizbēgt 20 bērniem, taču nemiernieku gūstā saņemtās sievietes joprojām atrodas mošejā. Drošības spēku kontrolē, pēc pēdējām ziņām esot 70% mošejas kompleksa, tajā skaitā reliģiskā skola sievietēm.

Kopumā aizturēti 24 kaujinieki, tomēr gūstā saņemtās sievietes vēl nav atbrīvotas. Militārpersonas norāda, ka kaujinieki izrāda asu pretestību no pagraba telpām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!