Foto: AFP/Scanpix

Pakistānas premjerministrs Imrans Hans pirmdien solījis piešķirt pilsonību daudziem afgāņu bēgļiem un bengāļu imigrantiem, kas Pakistānā dzīvo vairākas desmitgades, pirmdien apstiprināja amatpersonas.

Pakistānā mitinās 1,4 miljoni reģistrētu afgāņu bēgļu, no kuriem daži Pakistānā ieradušies vēl 1979. gadā, kad Afganistānā iebruka PSRS.

Pakistānā dzīvo arī 250 000 bengāļu, no kuriem daudzi Pakistānā ieradās 1971. gadā Pakistānas pilsoņkara laikā, kad no tās atdalījās Austrumpakistāna, kas pasludināja neatkarību un kļuva par Bangladešu.

Hans, svētdien viesojoties Karāči, sacīja, ka viņa valdība spers soļus, lai piešķirtu pilsonību tiem, kas Pakistānā ir visilgāk.

"Pirmais, ko es darīšu, kad būšu atgriezies [galvaspilsētā Islamabadā] - ja Dievs tā vēlēsies, mēs gādāsim, ka šie cilvēki no Bangladešas, kas šeit dzīvo, iespējams, ilgāk nekā 40 gadus un kuriem šeit uzauguši bērni, saņem pases un nacionālās identitātes kartes," līdzekļu vākšanas pasākumā sacīja premjers.

"Arī tiem afgāņiem, kuriem šeit uzauguši Pakistānā dzimušie bērni, tiks piešķirtas pases un ID kartes," viņš norādīja.

"Ja esat dzimis Amerikā, jūs saņemat amerikāņu pasi. Tāda prakse ir visās pasaules valstīs. Kāpēc gan lai tā nebūtu šeit? Tas pret viņiem ir ļoti nežēlīgi," norādīja Hans.

ANO bēgļu aģentūra jau atzinīgi izteikusies par Hana paziņojumu.

"Mēs nākamajās nedēļās turpināsim strādāt cieši kopā ar Pakistānas valdību šajā jautājumā," sacīja aģentūras pārstāvis sakariem ar presi Kaisers Hans Afridi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!