Islāma ekstrēmists Osama bin Ladens jau ir atstājis Afganistānu, piektdien ziņoja Pakistānas laikraksts "The News", atsaucoties uz bijušo Pakistānas iekšlietu ministru un vārdā nenosauktiem ziņu avotiem.
Avīze ziņoja, ka bin Ladens atstājis Afganistānu pirmdien pirms šīs valsts ulemu (islāma teologu un tiesībnieku) sanāksmes, kurā tika spriests par to, vai bin Ladens jāizdod. Sanāksmes beigās ceturtdien tika pieņemts lēmums, ka Afganistānā valdošajam grupējumam "Taleban" jāpārliecina bin Ladens brivprātīgi atstāt valsti.

Arī bijušais Pakistānas iekšlietu ministrs Nasīrullahs Babars ir apgalvojis, ka bin Ladens esot atstājis Afganistānu pirms četrām dienām. Ar Babaru nebija iespējams sazināties, lai viņš apstiprinātu vai noliegtu šo informāciju.

Laikraksts atzina, ka tā ziņu nav apstiprinājusi "Taleban" vadība.

"The News" citēja "talibiem tuva" ziņu avota teikto: "Osama [bin Ladens] ir atstājis Afganistānu pirms četrām dienām un vairs neatrodas valstī. Es uzskatu, ka šī ziņa nav nepatiesa. Viņš noteikti ir ārpus Afganistānas teritorijas."

Līdz negaidītajam ulemu ceturtdienas lēmumam "Taleban" vadība un ulemi nedeva nekādu mājienu, ka varētu lūgt bin Ladenu aizbraukt. Ir izteikti pieņēmumi, ka divu dienu ilgā ulemu sanāksme rīkota tāpēc, lai novilcinātu laiku un dotu bin Ladenam iespēju atstāt valsti.

ASV uzskata bin Ladenu par galveno aizdomās turamo 11.septembra terora aktos, kad divas teroristu nolaupītas lidmašīnas ietriecās Pasaules tirdzniecības centrā (PTC) Ņujorkā, to sagraujot, viena ietriecās Pentagona ēkā Vašingtonas piepilsētā Arlingtonā un vēl viena nogāzās Pensilvānijā. Šajos terora aktos ir gājuši bojā vai pazuduši bez vēsts vairāk nekā 6000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!