Pakistānas prezidents Pervezs Mušarrafs otrdien ieradās Kabulā, sākot savu pirmo vizīti Afganistānā kopš bijušā Pakistānas sabiedrotā "Taleban" režīma krišanas pagājušā gada novembrī. Vizīte ilgs vienu dienu.
Mušarrafs ieradās Kabulā ar Pakistānas armijas lidmašīnu. Viņš atstāja Kabulas starptautisko lidostu ar automobili "Mercedes", kuram bija aptumšoti logi.

Viņa vizītes dēļ tika īstenoti vieni no nopietnākajiem drošības pasākumiem Kabulā kopš talibu režīma krišanas. Gar Maidanas ielu, kas ved no lidostas uz pilsētas centru, ik pa 50 metriem bija izvietoti bruņoti sargi.

Ģenerālis Mušarrafs, kurš kļuva par Pakistānas prezidentu militārā apvērsumā 1999.gada oktobrī, apmeklē Afganistānu pirmoreiz savas prezidentūras laikā. Vizītes laikā viņam ir paredzētas sarunas ar Afganistānas pagaidu valdības vadītāju Hamidu Karzaji un preses konference.

Mušarrafs un Karzaji jau ir tikušies šogad, kad Karzaji īsā vizītē apmeklēja Islāmabadu, un solījuši atjaunot divpusējās attiecības pēc "Taleban" gāšanas.

Mušarrafs pagājušā gada rudenī pārtrauca Pakistānas atbalstu Afganistānas talibu režīmam pēc tā atteikšanās izdot Savienotajām Valstīm Osamu bin Ladenu. Tomēr daudziem afgāņiem ir ilgas un rūgtas atmiņas par Pakistānas militāro atbalstu talibiem.

Mušarrafs ir panācis Pakistānas pievienošanos ASV vadītajam karam pret "Taleban" un "Al Qaeda" Afganistānā, un ir apsolījis pilnīgi atbalstīt Afganistānas pagaidu valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!