Foto: AFP/Scanpix
Pakistānas prezidents Asifs Alī Zardari noliedz, ka terorista "Nr. 1" Osamas bin Ladena likvidācija liecina par viņa valsts zaudēto kauju cīņā ar terorismu un nespēju kontrolēt situāciju, otrdien informē raidsabiedrība BBC.

Komentārā laikrakstā "The Washington Post" Zardari norāda, ka viņa valsts "iespējams ir pasaulē lielākais terorisma upuris".

Pēc tam, kad izrādījās, ka bin Ladens mīt netālu no Pakistānas galvaspilsētas Islamabadas nevis slēpjas nomaļos kalnos, nerimst spekulācijas, ka Pakistānas specdienesti zināja par viņu.


Pentagons norāda, ka bin Ladenam bija "atbalsta sistēma valstī". Zīmīgi, ka nocietinātā māja, kur ASV speciālo vienību kareivji svētdien nogalināja bin Ladenu un vairākus viņa tuviniekus, atradās gandrīz blakus Pakistānas Militārajai akadēmijai.

Iepriekš ziņots, ka Pakistānas specdienesti palīdzējuši atrast starptautiskā teroristu tīkla "Al Qaeda" dibinātāju, taču tagad BBC informē, ka Pakistānas varas iestādes nav piedalījušās likvidācijā.

Jau vēstīts, ASV oficiālās amatpersonas ir pārliecinātas, ka nogalināts "īstais bin Ladens"

DNS analīzes ticamība ir 99.9 %, ziņo Baltā nama pārstāvji. DNS analīzes veiktas pirms Bin Ladena apbedīšanas jūrā.

Jau ziņots, ka Bin Ladens tika nogalināts naktī uz 2. maiju, pēc 40 minūšu ilgas apšaudes Abotabadas pilsētā pie Pakistānas galvaspilsētas Islāmabadas. Par notikušo īpašā TV pārraidē paziņoja ASV prezidents Baraks Obama.

Bin Ladens bija līdz šim vismeklētākais noziedznieks, kurš vainojams 2001.gada 11.septembra terorakta organizēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!