Foto: AP/Scanpix
Pakistānas pretterorisma tiesa sestdien pagarināja bijušā prezidenta Perveza Mušarafa aizturēšanas termiņu uz divām nedēļām.

"Tiesa ģenerāli Mušarafu paturēja pirmstiesas apcietinājumā uz divām nedēļām," pavēstīja bijušā prezidenta pārstāvētās partijas "Vispakistānas Musulmņu līga" pārstāvis.

Kā ziņots, pēc četru gadu prombūtnes Mušarafs 24.martā atgriezās Pakistānā.

Dzimtenē eksprezidents apsūdzēts par bijušās premjerministres Benaziras Bhuto nogalināšanu 2007.gadā, kāda Beludžistānas nemiernieka nogalināšanu 2006.gadā, kā arī par tiesnešu atlaišanu laikā, kad viņš bija izsludinājis ārkārtas stāvokli.

Pēdējo nedēļu laikā Mušarafs centies panākt, ka tiek pagarināta viņa atbrīvošana pret galvojumu, bet piektdien tiesa lēma, ka viņš arestējams par tiesnešu atlaišanu 2007.gadā.

Izskatīšanai Augstākajā tiesā ir nodots arī juristu iesniegums, kurā pieprasīts tiesāt Mušarafu par nodevību. Eksprezidentam liegts kandidēt arī parlamenta vēlēšanās, kuru dēļ viņš atgriezās valstī.

Piektdien Mušarafs tika nogādāts Islamabadas policijas galvenajā ēkā, kur viņš pavadīja nakti. Uz turieni viņu aizveda arī pēc sestdienas sprieduma, taču pagaidām nav zināms, vai bijušais prezidents arī turpmāk tiks turēts policijā, vai arī pārvests uz cietumu.

Kāda policijas amatpersona AFP paskaidroja, ka tas esot atkarīgs no rajona administrācijas lēmuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!