Lietuvas ekonomika aizvadītajos 10 neatkarības gados ir gandrīz pilnībā sagrauta. Šādu viedokli ceturtdien ziņojumā par valdības darbu Seimam izteica Lietuvas premjerministrs Rolands Pakss.
Šajā laikā, pēc viņa vārdiem, Lietuvas saimnieciskajiem subjektiem tika piešķirti kredīti 7 miljardu litu (1,1 miljardu latu) apjomā, tomēr liela šo aizdevumu daļa tika izsniegta bez pietiekama pamatojuma, jo "nebija ne skaidru to izmantošanas programmu, ne skaidru atdošanas garantiju", pauda premjers.

Viņš uzsvēra, ka Lietuvas valsts parāds ir pieaudzis līdz 21 miljardam litu (3,3 miljardiem latu) un pašlaik veido pusi no valsts iekšzemes kopprodukta jeb aptuveni trīs gada budžetus.

Pēc Paksa vārdiem, simtiem Lietuvas uzņēmumu šobrīd uz bankrota robežas, savlaicīgi neizmaksāto algu apjoms sasniedzis 150 miljonus litu (23,8 miljonus latu) un bezdarba līmenis pieaudzis līdz 13 procentiem.

Premjers sacīja, ka Lietuvas valdības prioritātes šobrīd ir bezdarba samazināšana un valsts uzņēmumu privatizācijas plānu realizācija.

Pēc viņa vārdiem, 2001.gada beigās un 2002.gada sākumā bezdarba pieaugums ir jāaptur un šī gada beigām to plānots pazemināt līdz 11 procentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!