Palestīniešu Nasers al Kidve pirmdien pauda bažas, ka Gazas sektors varētu tikt pārvērsts par ieslodzījuma nometni, ja reģiona problēmas netiks atrisinātas.
Kidves brīdinājums sekoja pēc tam, kad reģionā uzliesmojusi plašākā vardarbība kopš Izraēlas karaspēka izvešanas septembrī no okupētā Gazas sektora.

"Ja virkne problēmu Gazas sektorā netiks atrisinātas, tas tiks pārvērsts par milzīgu ieslodzījuma nometni," Kidve sacīja preses konferencē vizītes laikā Dienvidkorejā.

Izraēlas armijas izvešana no Gazas sektora bija "pozitīvs solis", bet tam jāseko darbībām, kas nodrošinātu reālu kontroli, Kidve sacīja konferencē pēc tikšanās ar Dienvidkorejas amatpersonām.

"Gazas sektora juridiskais statuss nav mainījies," sacīja Kidve, piebilstot, ka Izraēla turpina kontrolēt ūdens resursus un pārvietošanās tiesības šajā reģionā.

Svētdien Izraēlas karavīri Rietumkrastā nogalināja divus "Islama džihads" kaujiniekus, kas bija atbildīgi par spridzināšanu pagājušajā trešdienā, kurā bojā gāja pieci izraēlieši.

"Islama džihads" paziņoja, ka viņi patur iespēju atriebties par slepkavībām pēc panāktās vienošanās par uzbrukumu apturēšanu no Gazas sektora.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!