Foto: AFP/Scanpix

Palestīnieši ceturtdien lūdza ANO pacelt viņu karogu pie starptautiskās organizācijas galvenās mītnes Ņujorkā pirms nākammēnes gaidāmās pasaules valstu līderu sanāksmes.

Lūgums izteikts laikā, kad palestīnieši aktīvi cenšas panākt sava valstiskuma starptautisku atzīšanu, kam savukārt asi iebilst Izraēla.

Ģenerālajā asamblejā iesniegts rezolūcijas projekts, kurā pieprasīts, lai Palestīnas un Vatikāna karogi tiktu pacelti līdzās 193 dalībvalstu karogiem.

Vatikānam un palestīniešu pašpārvaldei ANO ir pieaicināto valstu statuss. Rezolūcija, kuru kopīgi iesniedza 21 valsts, arī Alžīrija, Saūda Arābija, Ēģipte un Jordānija, var tikt nodota balsošanai 15.septembrī.

Izraēlas misija ANO uz lūgumu sniegt komentāru nereaģēja.

ANO Ģenerālā asambleja 2012.gadā paaugstināja palestīniešu pašpārvaldes statusu no novērotājorganizācijas uz pieaicinātās valsts statusu.

Palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass un Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu ir pasaules līderu vidū, kas nākammēnes ceļos uz ANO galveno mītni, lai piedalītos nabadzības apkarošanas samitā un Ģenerālās asamblejas debatēs.

Ar lielu ieinteresētību tiek gaidīta pāvesta Franciska uzruna 25.septembrī. Vatikāns ir oficiāli atzinis Palestīnas valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!