Palestīnas pašpārvalde gatavojas iesniegt ASV amatpersonām vēstuli, kurā teikts, ka tā nespēj pieņemt Savienoto Valstu prezidenta Bila Klintona priekšlikumus miera vienošanās parakstīšanai ar Izraēlu, trešdien paziņoja kāda augsta ranga amatpersona.
"Vēstulē Palestīnas pašpārvalde uzsver, ka nespēj pieņemt amerikāņu idejas par pamatu palestīniešu un Izraēlas konflikta atrisināšanai," aģentūrai "Reuters" sacīja amatpersona, kas vēlējās saglabāt anonimitāti.

"Tajā arī izskaidrots, ka šīs idejas neatšķiras no Kempdeividā izteiktajiem priekšlikumiem, un dažas no tām ir pat sliktākas, nekā Kempdeividā izteiktie priekšlikumi," viņš teica, pieminot jūlijā notikušo Tuvo Austrumu samitu ASV.

"Vēstulē atkārtoti pausta palestīniešu nostāja par visiem Jeruzālemes galīgā statusa jautājumiem," sacīja amatpersona.

Palestīniešu sarunu delegācijas vadītājs Saebs Erakats paziņoja, ka palestīnieši ir iesnieguši ASV sarakstu ar jautājumiem, kurus būtu jānoskaidro pirms galīgā lēmuma pieņemšanas par Klintona priekšlikumiem, un cer drīzumā saņemt atbildi.

"Mums klāsies labāk, ja būsim informēti par niansēm, ja mums būs skaidrība un ja abas puses sapratīs .. ko tieši mēs darām, lai panāktu nepieciešamo vienošanos - un šī vienošanās prasa nianses, nianses un vēlreiz nianses," intervijā telesabiedrībai CNN sacīja Erakats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!