Sadursmēs starp grupējuma "Hamas" kontrolētajiem drošības spēkiem un kādu islāmistu ekstrēmistu sektu Rafahas pilsētā Gazas joslas dienvidos nogalināti 22 cilvēki un vismaz 120 guvuši ievainojumus, sestdien ziņo palestīniešu ātrās palīdzības dienests.

Sadursmes sākās pēc tam, kad ekstrēmisti, kas nocietinājušies vienā no mošejām, pasludināja islāma emirāta nodibināšanu Gazas joslā.

"Sadursmēs starp "Hamas" un ekstrēmistu grupu Gazas joslas dienvidos naktī no piektdienas uz sestdienu nogalināti 22 cilvēki un vismaz 120 ievainoti, aģentūrai AFP pavēstīja ātrās palīdzības dienesta pārstāvis.

Apšaudes sākās piektdienas pēcpusdienā pēc iknedēļas lūgšanām.

Aculiecinieki stāsta, ka pēc lūgšanām grupa palestīniešu paziņoja, ka tiek dibināts islāma emirāts, kas nepakļausies "Hamas" kontrolētajām varasiestādēm.

Gazas joslu, kuras iedzīvotāju skaits sasniedz 1,5 miljonus, "Hamas", kas pats ir radikāls islāmistu grupējums, savā kontrolē sagrāba 2007.gada jūnijā, padzenot palestīniešu pašpārvaldes prezidentam Mahmudam Abasam lojālos drošības spēkus.

"Mēs šodien pasludinām islāma emirāta dibināšanu Gazā," Bintajmija mošejā piektdien paziņoja grupējuma "Jund Ansar Allah" ("Dieva partizānu kareivji") līderis Abduls Latifs Musa.

Rafaha ir ar starptautisko teroristu organizāciju "Al Qaeda" saistītās tā sauktās salafistu kustības galvenais atbalsta punkts Gazas joslā.

Starp nogalinātajiem ir arī "Hamas" militāro formējumu komandieris Gazas joslā Mohammeds aš Šamali un pieci policisti. Vēl desmit policisti guvuši ievainojumus.

Savukārt "Hamas" izveidotā Iekšlietu ministrija sestdien paziņoja, ka nogalināts arī "Jund Ansar Allah" līderis Musa, kā arī viņa tvākais līdzgaitnieks Abu Abdulla as Suri.

Iepriekš AFP fotogrāfs no notikumu vietas ziņoja, ka drošības spēki uzspridzinājuši Musas māju.

Tikmēr ēģiptiešu varasiestādes ziņo, ka nomaldījusies lode nogalinājusi arī kādu trīs gadus vecu zēnu robežas Ēģiptes pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!