Kaujinieki, kas saistīti ar valdošo palestīniešu grupējumu "Fatah", trešdien apšaudījuši palestīniešu pašpārvaldes prezidenta Mahmuda Abasa štāba mītnes kompleksu. Apšaudes rezultātā cietušo nav.
Apšaudē piedalījās aptuveni desmit uzbrucēju, kas paši sevi nosauca par grupu, kas atšķēlusies no "Fatah" bruņotā spārna "Al Aksas mocekļu brigādes", jo atsakās pakļauties palestīniešu pašpārvaldes aicinājumam nolikt ieročus.

"Mēs vēlamies, lai mūsu balss tiktu sadzirdēta," viens no grupas pārstāvjiem teica aģentūrai "Reuters". "Mēs vēlamies mūsu tiesības, un mēs vēlamies aizsardzību."

Kaujinieki, kas pārstāv "Al Aksas mocekļu brigāžu" vadību, izteicās, ka šķeltnieku grupa, kuru veido bijušie palestīniešu drošības spēku locekļi, nevēlas atgriezties bijušajos amatos, nesaņemot garantijas par līgumu noteikumu uzlabošanu.

Abass īsu brīdi pēc apšaudes atstāja savu štāba mītni, taču drīz atgriezās, lai konsultētos ar drošības dienestu vadību, vēsta amatpersonas. Pēc viņa atgriešanās ieradās arī 70 "Al Aksas mocekļu brigāžu" kaujinieki, pieprasot personīgu tikšanos ar prezidentu.

Taču Abass demonstrēja stingru nostāju, ar sava pārstāvja starpniecību kaujiniekiem pavēstot, ka policija novērsīs "šādu noziegumu atkārtošanos".

Avoti drošības spēkos vēsta, ka pašpārvalde neatkāpsies no prasības par kaujinieku atbruņošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!