Palestīniešu līderis Marvans Barguti trešdien publicētā intervijā pavēstīja, ka palestīniešu sacelšanās Jordānas upes rietumkrastā turpināsies, neskatoties uz prezidenta Mahmuda Abasa solījumiem pārtraukt vardarbību.
Barguti ir bijušais "Fatah" līderis Jordānas upes rietumkrastā, kas visvairāk tiek saistīts ar palestīniešu sacelšanās organizēšanu, pašlaik atrodas Izraēlas cietumā, kur izcieš mūža ieslodzījumu sakarā ar apsūdzībām kaujinieku uzbrukumos, kas prasījuši izraēliešu dzīvības. Viņš pats šīs apsūdzības noraida, uzsvērdams, ka ir tikai politiskais līderis.

Barguti arī apsūdzēja Izraēlu, ka tā grauj Abasa reputāciju, sakot, ka šādos apstākļos viņš pie varas nepaliks ilgāk par sešiem mēnešiem.

Barguti intervijā Izraēlas laikrakstam "Maariv" prognozēja, ka šogad plānotā Izraēlas aiziešana no Gazas sektora notiks klusu. "Pastāv vienprātība, ka netiks izšauta neviena lode," viņš sacīja.

Taču uz jautājumu, vai 2000.gadā sākusies sacelšanās tagad ir beigusies, Barguti atbildēja: "Sacelšanās turpināsies Rietumkrastā, pie kura jūs (Izraēla) turpināsiet turēties."

"Sacelšanās beigas būs tad, kad beigsies okupācija. Viss ir trausls, viss jebkurā brīdī var izjukt," viņš sacīja.

Kopš palestīniešu sacelšanās jeb intifadas sākuma 2000.gada septembrī dzīvību zaudējuši aptuveni 3350 palestīnieši un 970 izraēlieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!