Ēģiptes galvaspilsētā Kairā sākušās sarunas palestīniešu politisko organizāciju starpā, kuru rezultātā tiek cerēts izveidot vienotu valdību, otrdien ziņo BBC.
Iesaistīto politisko spēku pārstāvju komitejas sākušas darbu ar virkni jautājumu, sarežģītākie no kuriem ir drošības spēku un Palestīnas Atbrīvošanas organizācijas reforma.

Nesaskņas divu galveno spēku - "Fatah" un "Hamas" starpā sarežģī Gazas atjaunošanu pēc Izraēlas iebrukuma, jo par spīti tam, ka starptautiskās organizācijas ir apņēmušās veltīt šim mērķim vairākus miljardus ASV dolāru, tās nevēlas sadarboties tieši ar "Hamas", kas daudzviet tiek uzskatīta par teroristisku organizāciju.

Asu "Hamas" oponentu starpā ir arī Izraēla, kas turpina stingru Gazas sektora blokādi, ļaujot palestīniešiem saņemt tikai noteiktus pārtikas produktus un medikamentus.

Iepriekšējā vienotības valdība krita pēc tam, kad Izraēla un tās starptautiskie atbalstītāji atteicās sadarboties ar'likumīgi ievēlēto "Hamas" valdību, kas, savukārt, atsakās atzīt Izraēlas valsti.

Cīniņi palestīniešu frakciju starpā īpaši saasinājās 2007. gada vasarā, kad "Hamas" kaujinieki padzina no Gazas "Fatah" simpatizējošos drošības spēkus. Pēc ilgāka pārtraukuma, Izraēlas iebrukums Gazā deva iemeslu atjaunot sadarbības centienus dažādu palestīniešu grupējumu starpā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!