Palestīniešu pašpārvalde pēc ASV prezidenta Džordža Buša izdarītā spiediena nomainīt pašreizējo palestīniešu prezidentu Jasiru Arafatu pret jaunu līderi trešdien paziņoja, ka prezidenta vēlēšanas notiks nākamā gada janvārī.
Palestīniešu kabineta ministrs Saebs Erekats paziņoja, ka Arafats devis rīkojumu sarīkot prezidenta un likumdevējorgāna vēlēšanas laikā no 10.janvāra līdz 20.janvārim, kā arī solījis divu līdz trīs mēnešu laikā reformēt drošības dienestus, finanses un tiesas.

Erekats par vēlēšanām paziņoja preses konferencē Jordānas upes rietumkrasta pilsētā Jērikā divas dienas pēc Buša paziņojuma, ka palestīniešiem būtu jāievēl jauni līderi, kas "nepieļauj kompromisu ar teroru". Bušs arī paziņoja, ka ir nepieciešamas plašas reformas, lai varētu tikt izveidota palestīniešu valsts.

"Prezidents Arafats šodien oficiāli paziņoja, ka palestīniešu pašpārvaldes prezidenta vēlēšanas un palestīniešu likumdošanas padomes vēlēšanas notiks 2003.gada janvārī," sacīja Erekats. "Konkrēts datums varētu būt laikā no 10. līdz 20.janvārim."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!