Palestīniešu terorists-pašnāvnieks ceturtdien uzspridzinājies picērijā Jeruzalemes centrā, nogalinot vismaz 19 cilvēkus un ievainojot vismaz vairāk nekā 90, paziņoja Izraēlas policijas pārstāvis.
Nogalināto vidū ir vismaz seši bērni. No ievainotajiem vismaz 10 atrodas kritiskā stāvoklī.

Atbildību par sprādzienu uzņēmusies palestīniešu grupa "Islama džihads". ""Islama džihada" militārais spārns "Jeruzalemes brigādes" paziņo par savu atbildību par šodienas varonīgo upurēšanās operāciju Jeruzalemē ap pusdienlaiku. To veica 23 gadus vecais Huseins Omars Abu Nāsehs," teikts aģentūrai "Reuters" nosūtītajā grupējuma faksā.

Sprādziens "Sbarro" picērijā notika pusdienlaikā. Picērija, kas tagad ir sagrauta, atradās pašā pilsētas centrā. Aculiecinieki stāstīja, ka pēc sprādziena visa picērija bija nosēta ar asiņainiem cilvēku ķermeņiem.

Izraēlas radio ziņo par policijas aizdomām, ka brīvībā vēl atrodas vēl viens terorists-pašnāvnieks. Specvienības pie ieejas atrada vēl vienu nesprāgušu bumbu, kas bija pildīta ar naglām.

Tikmēr Izraēlas aizsardzības ministrs Benjamins Beneliezers sarīkoja ārkārtas apspriedi ar armijas ģenerāļiem, lai izlemtu par iespējamām atbildes akcijām pret palestīniešu teroristiem.

Izraēlas valdības pārstāvis paziņoja, ka nav nekādu šaubu, ka sprādziens bija palestīniešu teroristu roku darbs un palestīniešu pašpārvaldei jāuzņemas pilna apjoma atbildība.

Savukārt palestīnieši, kā parasti, notikušā vainoja Izraēlu. "Mēs uzskatām Izraēlas premjerministru Arielu Šaronu par pilnībā atbildīgu par notikušo. Viņa pēdējo nedēļu laikā piekoptās slepkavības un eskalētais terorisms ir novedis pie šāda rezultāta. Šarons to izprovocēja, Šarons to gaidīja un uz to cerēja. Šī ir ideāla situācija Šaronam. Viņš vēlas šo vardarbības ciklu, lai tā kalpotu viņa politiskajiem mērķiem. Viņa plāns ir atkarīgs no naida padziļināšanas un palestīniešu tautas apspiešanas," aģentūrai "Reuters" telefonintervijā paziņoja palestīniešu informācijas ministrs Abeds Rabo.

Minētais terora akts ir kārtējais palestīniešu vardarbības gadījums kopš septembrī sāktās sacelšanās. Asiņainākais terora akts notika 1.jūnijā, kad palestīniešu terorists-pašnāvnieks uzspridzinājās pusaudžu pūlī pie piejūras naktskluba Telavivā, nogalinot 22 cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 115. Aculiecinieki stāstīja, ka cilvēki bija sapulcējušies pie ieejas "Pascha" klubā, kuru īpaši iecienījuši no Krievijas emigrējušie jaunieši, kad pašnāvnieks iejuka pūlī, pietuvojās durvīm un uzspridzinājās.

Palestīniešu teroristi-pašnāvnieki jau nogalinājuši vairākus desmitus cilvēku. Par lielāko daļu terora aktu atbildību uzņēmušās teroristiskās islamistu organizācijas "Hamas" un "Islama džihads".

Sakarā ar biežajiem islamistu terora aktiem Izraēla piekopj islamistu kaujinieku personālas likvidēšanas politiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!