Foto: Reuters/Scanpix

Palestīniešu uzbrucējs ietriecās ar savu automašīnu izraēliešu grupā, kas svētdien Jordānas upes rietumkrastā stāvēja stacijā, kur pulcējas ceļotāji ar gadījuma automašīnām. Četri cilvēki ievainoti, bet uzbrucēju nošāva drošības spēku pārstāvji, paziņoja Izraēlas policija.

Policijas preses pārstāve Luba Samri teica, ka divi izraēlieši ir guvuši vidēji smagus ievainojumus.

Vēlāk Izraēlas armija paziņoja, ka palestīniešu sieviete sadūra apsargu pie ieejas izraēliešu apmetnē Jordānas upes rietumkrastā. Apsargs, kurš guva nelielas traumas, sievieti nošāvis.

Vardarbība starp izraēliešiem un palestīniešiem turpinās kopš septembra vidus. Palestīniešu uzbrukumos ir gājuši bojā 11 izraēlieši, bet no Izraēlas puses atklātās uguns gājuši bojā 74 palestīnieši, no kuriem 47 Izraēlas puse identificēja kā uzbrucējus. Pārējie 27 palestīnieši gāja bojā sadursmēs starp akmeņus metošiem nemierniekiem un drošības spēkiem.

Bez saduršanas palestīnieši arī ir īstenojuši apšaudes un ir izmantojuši automašīnas, lai uzbruktu izraēliešiem.

Izraēla ir paziņojusi, ka pašreizējo vardarbības vilni ir izraisījusi palestīniešu melu kampaņa un kūdīšana ap jūtīgo Jeruzalemes svēto vietu. Palestīnieši uzstāj, ka vardarbība ir rezultāts gandrīz pusgadsimtu ilgušajai okupācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!