Palestīniešu policija pirmdien apcietināja kādu palestīnieti, kuru tā tur aizdomās par sadarbību ar Izraēlu, jo viņš atklājis uguni uz Jordānas rietumkrasta ebreju apmetni Gilo, izprovocējot Izraēlas reakciju, paziņoja palestīniešu drošības spēku pārstāvis.
"Aizdomās turētais atklāja uguni, kad apmetnē atradās Izraēlas centrālā apgabala virspavēlnieks ģenerālis Ichāks Eitans ar Izraēlas televīzijas grupu," sacīja aģentūras AFP intervētais palestīniešu drošībnieks.

"Palestīniešu policija nekavējoties arestēja aizdomās turēto, kurš tika atrasts Beitdžalas ciemā pie Betlemes. Nopratināšanā atklājās, ka viņš sadarbojies ar Izraēlas okupācijas spēkiem," sacīja drošībnieks.

"Viņš atzinās, ka incidents izprovocēts saziņā ar izraēliešiem, lai viņi varētu atbildēt, atklājot uguni uz Beitdžalu," piebilda drošības spēku pārstāvis.

Aculiecinieki stāstīja, ka Izraēlas tanki un kaujas helikopteri apšaudījuši Beitdžalu ar raķetēm un šāviņiem, atbildot uz Gilo apšaudi. Tomēr Izraēlas armijas preses sekretārs noliedza, ka būtu izmantoti helikopteri un raķetes, un paziņoja, ka armija izšāvusi tikai vienu vai divus šāviņus.

Pēc aculiecinieku ziņām, Izraēlas raķetes ievainojušas vismaz divus cilvēkus un nodarījušas postījumus vairākām ēkām.

Izraēlas armija pirmdien paziņoja, ka pēc Gilo apšaudes aplenc Beitdzalu un izveido posteņus uz ceļiem, lai neļautu šajā rajonā iekļūt "bruņotiem elementiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!