Kaujinieku uzbrukumos un cilšu sadursmēs Sudānas dienvidu daļā gājuši bojā jau vairāk nekā 100 cilvēki, un palīdzības aģentūra "Ārsti bez robežām" drošības apsvērumu dēļ izlēmusi evakuēt savus darbiniekus, par spīti nesen noslēgtajam miera līgumam, informē ārvalstu prese.
Aģentūras darbinieki, kas strādājuši pie Etiopijas robežas, stāsta, ka pēdējo divu mēnešu laikā gājuši bojā simtiem cilvēku, taču bez ANO miera uzturētājiem un mediķiem šis skaitlis būtu daudz lielāks.

"Esmu redzējis daudz ievainoto, kurus sašāvuši kaujinieki vai mājlopu zagļi," stāsta pētnieks Deivids Ločheds.

"Ārsti bez robežām" ir viena no retajām organizācijām, kas iedzīvotājiem sniedz palīdzību nemierīgajā Sudānas dienvidu daļā. Tomēr arvien pieaugošā vardarbības līmeņa dēļ darbinieku atrašanās Sudānā vairs nav droša.

Atgādināsim, ka pēc divdesmit gadus ilgušā pilsoņu kara, kurā dzīvības zaudēja divi miljoni, bet no mājām bija spiesti bēgt četri miljoni cilvēku, pagājušajā gadā Sudānas valdība parakstīja miera līgumu ar Sudānas Tautas atbrīvošanas armiju.

Valsts dienvidos izvietoti 10 000 ANO miera uzturētāju, kas novēro šī līguma ievērošanu, tomēr ANO spēki neatrodas reģionos, kur pēdējā laikā audzis vardarbības līmenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!