Foto: AP/Scanpix

Vismaz 20 migrantu mirstīgās atliekas atrastas pamestā kravas automašīnā netālu no Ungārijas robežas Austrijā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pilns bojāgājušo skaits varētu būt līdz pat 50, lēš policija.

Pamestais furgons ar Ungārijas numura zīmēm atrasts ceturtdienas rītā, bet šosejas malā tas ir stāvējis vismaz no trešdienas, norāda likumsargi.

Cilvēki bijuši miruši jau kādu laiku un ķermeņi jau sākuši sadalīties. Incidentu kopīgi izmeklē Austrijas un Ungārijas policija.

Automašīnas furgonu rotā Slovāku vistu audzēšanas kompānijas "Hyza" logo, taču uzņēmums norāda, ka automašīna vairs nepieder viņiem, bet jaunais īpašnieks nav noņēmis logo.

Traģēdija kārtējo reizi apliecina, ka steidzami nepieciešama kopīga Eiropas Savienības (ES) rīcība, lai apkarotu cilvēku kontrabandistus, preses konferencē paziņoja Austrijas Iekšlietu ministre Johanna Mikla Leitnere.

Šausminošais atradums nācis gaismā dienā, kad Vīnē notiek samits, kurā tiek apspriesta Eiropu piemeklējusī migrantu krīze un veidi, kā apkarot cilvēku kontrabandu.

Serbija un Maķedonija aicināja ES nākt klajā ar rīcības plānu migrantu krīzes risināšanā.

Pagājušajā mēnesī ES robežas šķērsoja rekordliels migrantu skaits – 107 500. Trešdien fiksēta vismaz 3000 migrantu ierašanās Serbijā.
Vācija ir aicinājusi visas Eiropas valstis kopīgi uzņemties atbildību par bēgļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!