Starp Kijevu un Austrumukrainas separātistu pārstāvjiem noslēgtā pamiera laikā prokrieviskie kaujinieki turpina apšaudīt Ukrainas armijas pozīcijas un ir pārņēmuši savā kontrolē jaunas teritorijas, vēsta aģentūra UNIAN.

Kopš 5. septembra pamiera vienošanās stāšanās spēkā Ukrainas puse fiksējusi 129 gadījumus, kad promaskaviskie spēki apšaudījuši Ukrainas karavīru pozīcijas, paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes pārstāvis Andrijs Lisenko.

Pēdējās diennakts laikā Ukrainas spēki apšaudīti 20 reizes, norāda UNIAN.

Tikmēr pretterorisma operācijas norises zonas elektroniskā karte 11. septembrī liecina, ka prokrievisko spēku kontrolē ir nonākusi teritorija, kas atdalīja tā sauktās "Doņeckas Tautas Republikas" un "Luhanskas Tautas Republikas" kaujinieku kontrolētās teritorijas.

Tāpat kaujinieku kontrolē nonākusi platība pie Azovas jūras ar Novoazovsku centrā, kā arī Komsomoļska un Teļmanove, raksta UNIAN.

Ukrainas konflikta zonas karti pilnā izmērā var apskatīt šeit. 

Vēstīts, ka sarunās Minskā 5. septembrī starp Kijevu un separātistu pārstāvjiem parakstīta vienošanās par pamieru Ukrainas austrumos. Viens no vienošanās punktiem paredz karagūstekņu apmaiņu.

Par spīti noslēgtajam pamieram no Ukrainas austrumiem tomēr pienāk ziņas par apšaudēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!