Par spīti septembra sākumā noslēgtajam pamieram starp Ukrainas valdības un prokrievisko separātistu pārstāvjiem, kaujinieki un Krievijas karavīri Ukrainas spēku pozīciju apšaudīšanu nav pārtraukuši, vēsta aģentūra UNIAN, atsaucoties uz Militāri politisko pētījumu centra vadītāju Dmitriju Timčuku.

"Krievijas teroristiskie karavīri turpina aktīvas uzbrūkošas darbības un Ukrainas karavīru pozīciju apšaudīšanu," raksta Timčuks. Kopš uguns pārtraukšanas režīma pasludināšanas prokrieviskie kaujinieki un Krievijas karavīri Ukrainas spēku pozīcijas apšaudījuši vairāk nekā 1000 reizes, viņš uzsver.

Vēstīts, ka 5. septembrī Minskā noslēgts pamiers vairākus mēnešus ilgstošajās Ukrainas spēku un Maskavas atbalstīto kaujinieku cīņās Austrumukrainā. Tā nosacījumi paredz gūstekņu apmaiņu. Tikmēr pats pamiers ir nosacīts, jo visu šo laiku Ukrainā turpinās apšaudes. To, ka pamiers ir "tikai vārdos", ir atzinis arī NATO Eiropas spēku komandieris Filips Brīdlovs.

Pēdējās nedēļās galvenās sadursmes notiek ap Doņeckas lidostu, kuru pastāvīgās apšaudēs aizsargā Ukrainas karavīri. Svētdien lidosta piedzīvojusi vairākus tanku uzbrukumus, bet kādā video redzams, kā kaujinieki no mīnmetēja apšauda lidostu, uguni koriģējot ar bezpilota lidaparātu.

Doņeckas lidosta kaujās ir smagi cietusi.  

Ukrainas austrumos kopš aprīļa notiek kaujas ar Krievijas atbalstītajiem kaujiniekiem, kas vēlas Ukrainas teritoriju atdalīšanu. Kijeva un Rietumvalstis apsūdz Kremli kaujinieku atbalstīšanā un sava karaspēka iesūtīšanā Ukrainā. Maskava šīs apsūdzības noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!