Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pamiers Sīrijas Idlibas provincē, par kuru šonedēļ vienojās Turcija un Krievija, tiek ievērots otro dienu pēc kārtas, sestdien paziņoja Turcijas aizsardzības ministrs Hulusi Akars.

"Kopš pamiera stāšanās spēkā nav notikuši tā pārkāpumi," Akara teikto citē valsts ziņu aģentūra "Anadolu". "Mēs arī turpmāk būsim atturēšanas spēks, lai novērstu pamiera pārkāpumus." Viņš piebilda, ka Ankara "vissmagākajā" veidā atbildēs uz uzbrukumiem tās novērošanas posteņiem un karavīriem Idlibā.

Sīrijas armija valsts ziemeļos, arī Idlibas provincē, kur atrodas pēdējais nemiernieku bastions, kopš decembra izvērsusi uzbrukumu pret nemiernieku spēkiem. Sīrijas armijas ofensīvā, ko atbalsta Krievija, nogalināti arī vairāki desmiti Turcijas karavīru, un uzbrukums izraisījis jaunu bēgļu krīzi, tūkstošiem cilvēku dodoties Turcijas robežas virzienā.

Cenšoties nepieļaut situācijas tālāku saasināšanos, Krievijas un Turcijas prezidenti Vladimirs Putins un Redžeps Tajips Erdogans ceturtdien vienojās par pamieru Sīrijas Idlibas provincē, kas stājās spēkā pusnaktī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!