Foto: AFP/Scanpix

Grieķijas premjerministrs Luks Papadems trešdien noraidīja Luksemburgas premjerministra Žana Kloda Junkera ierosinājumu, ka Eiropas Savienībā (ES) būtu jāieceļ īpašs komisārs Grieķijas jautājumos.

"Jauno ekonomikas programmu Grieķijai īstenos Grieķijas valdība un Grieķijas varas iestādes," sacīja Papadems žurnālistiem Briselē pēc tikšanās ar Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Žozē Manuelu Barrozu.

"To īstenojot, mēs apsveicam EK, pašu komisāru un EK dienestu atbalstu, un, es domāju, ka tas ir pietiekami," teica Grieķijas valdības vadītājs.

Jau ziņots, ka eiro zonas valstu finanšu ministru grupas vadītājs Luksemburgas premjerministrs Žans Klods Junkers trešdien ierosināja iecelt īpašu komisāru Grieķijas jautājumos, kas pārraudzītu šīs eiro zonas valsts rekonstrukciju no dziļās ekonomiskās krīzes.

"Es ļoti lielā mērā atbalstītu to, ja tiktu iecelts ES komisārs, kura pienākumos būtu atjaunot Grieķijas ekonomikas struktūru," viņš sacīja intervijā vācu laikrakstam "Die Welt".

Pēc Junkera paustā, komisārs Grieķijas jautājumos kļūtu par figūru, kas sakopotu visas Eiropas Komisijas kompetences attiecībā uz Grieķiju. Šim komisāram būtu cieši jāsadarbojas ar ES ekonomikas komisāru Olli Rēnu, piebilda Junkers.

Luksemburgas premjers arī uzsvēra, ka ES ir jāpieliek lielākas pūles, lai palīdzētu Grieķijai vairot tās konkurētspēju un efektīvāk izmantot ES fondu līdzekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!