Foto: Reuters/Scanpix

Prokurors Roberts Springstends ASV Mičiganas štatā nonācis netipiskas izvēles priekšā. Viņam jāizlemj, vai papagaiļa frāzes var tikt izmantotas kā pierādījumi slepkavības lietā, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Slepkavībā apsūdzētā 48 gadus vecā Glena Durama papagaiļa priekšā 2015. gadā nošāva savu vīru Martinu. Viņa upuri sašāva piecas reizes, bet tad nesekmīgi centās izdarīt pašnāvību. Noslepkavotā Martina radinieki tic, ka Āfrikas pelēkais papagailis Bads ir dzirdējis pāra pēdējo sarunu un tagad to atdarina.

Lietas prokurors nav pārliecināts, vai putna runātie vārdi var tikt izmantoti kā pierādījumi. Mēs pārliecināsimies, vai papagaiļa teksts ir uzticams avots un, vai tā ir nozīmīga informācija, norādīja prokurors Springsteds.

Noslepkavotā vīrieša bijusī sieva tagad aprūpē papagaili Badu. Viņa uzskata, ka putns atkārto pāra pēdējo sarunu, kas notikusi slepkavības dienā. Viņa stāsta, ka papagaiļa runātie vārdi beidzas ar frāzi "nešauj". Bijušās sievas teikto apstiprināja arī viņas vecāki.

Prokurors Springsteds norādīja, ka papagailis, visticamāk, netiks tiesneša priekšā izsaukts kā liecinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!