Foto: stock.xchng
Pēc policijas reidiem Melburnā, kuru laikā konfiscēti ieroči, sprāgstvielas un nauda, likumsargi astoņiem konkurējošu motociklistu bandu locekļiem izvirzījusi apsūdzības par apšaudēm pilsētā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Otrdienas naktī notikušajos reidos piedalījušies gandrīz 200 policistu. Operācija notikusi pēc tam, kad apšaudīta motociklistu kluba "Hells Angels" mītne. Šaušanā aizdomās tiek turēti konkurējoša kluba "Comanchero" locekļi.

Abu pušu motociklisti atsevišķos procesos tiks tiesāti par virkni šaušanas incidentu, vēsta Austrālijas mediji.

Pēdējais uzbrukums "Hells Angels" kluba ēkai bijusi "Comanchero" atriebība par naidīgās bandas sarīkotu uzbrukumu diviem "Comachero" biedram piederošiem uzņēmumiem, norāda policija.

Abos gadījumos apšaudē izmantoti jaudīgi militārie ieroči – AK triecienšautenes un M-1 karabīnes. Spēcīgu ieroču pielietošana un spridzināšanas mēģinājumi vēl vairāk iededz ar narkotikām saistīto konfliktu, norāda izmeklētāji.

Pagājušajā gadā Austrālijas policija brīdināja, ka nesaskaņas motociklistu bandas ir novedušas tikai dažu soļu attālumā no pilnīga kara. Vardarbīgi incidenti notika Dienvidaustrālijā, Rietumaustrālijā un Kvīnslendā.

Tiek lēsts, ka Austrālijā ir 35 "ārpus likuma" esošas motociklistu grupas, kurās darbojas 3500 biedru. Kopš astoņdesmitajiem gadiem valstī notikušas aptuveni 100 motociklistu slepkavības un 1000 apšaudes.

Pēdējā laika vardarbības epicentrs ir Sidneja.

Kvīnslendā tikmēr tiek ieviesti pasaulē stingrākie pret-motociklistu likumi, norāda BBC. Štatā ir aizliegta motociklistu pulcēšanās grupās un tiek piedāvāta 470 000 dolāru (244 000 latu) atlīdzība informācijas sniedzējiem.

Juristi norāda, ka tā ir "pārāk histēriska" varas iestāžu reakcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!