Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama uzaicinājis ciemos uz Balto namu 14 gadus veco Ahmedu Muhamedu, kurš trešdien tika aizturēts par pašdarināta pulksteņa atnešanu uz skolu.

"Foršs pulkstenis, Ahmed. Vēlies to atnest uz Balto namu?" rakstījis ASV prezidents mikroblogošanas vietnē "Twitter". Šādi viņš vēlās arī citus jauniešus iedrošināt iemīlēt zinātni. "Tas ir tas, kas padara Ameriku lielisku."


Savukārt "Facebook" dibinātājs Marks Zakerbergs ielūdzis jaunieti ciemos uz savu uzņēmumu, norādot, ka tādi cilvēki kā Ahmeds ir pelnījuši aplausus, nevis arestu. "Nākotne pieder tādiem cilvēkiem kā Ahmeds," uzsvēra Zakerbergs.

Vēstīts, ka ASV Teksasas štatā policija arestējusi 14 gadus vecu pusaudzi, kurš uz skolu atnesis pašdarinātu pulksteni, kas pēc policijas domām izskatījies pēc "viltus bumbas".

Foto: Reuters/Scanpix

Devītās klases audzēknis no Ērvingas pilsētas Ahmeds Muhameds stāsta, ka pirmdien uz skolu atnestais pulkstenis raisījis kāda skolotāja aizdomas, kurš par to ziņojis direktoram.

Likumsargi jaunietim vaicājuši, vai viņš ir iecerējis izgatavot spridzekli, bet viņš norādījis, ka tikai mēģina izgatavot pulksteni. Tikmēr policisti uzskatījuši, ka tā ir "viltus bumba".


Muhameds apgalvoja, ka pulksteni izgatavojis mājās un atnesis uz skolu, lai parādītu savai skolotājai.

Incidents atjaunojis diskusiju par musulmaņu izcelsmes iedzīvotāju diskrimināciju pilsētā, kuras mērs vasarā izpelnījās uzmanību ar pret islāmu vērstu retoriku, norāda "Al Jazeera".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!