Foto: Reuters/Scanpix

Dienvidkarolīnas štata gubernatore Nikija Heilija ir pieņēmusi jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa aicinājumu kļūt par ASV vēstnieci ANO, vēsta raidsabiedrība BBC.

Heilija priekšvēlēšanu laikā Trampu kritizēja, izsakoties, ka Republikāņu kandidāts reprezentē visu, ko gubernators nevēlas redzēt savā prezidentā.

44 gadus vecajai indiešu izcelsmes politiķei nav lielas pieredzes ārpolitikā, bet Tramps uzteicis viņas spēju vienoties par darījumiem.

Mediji vēsta, ka Heilija Trampa administrācijai piešķirs lielāku daudzveidību, ņemot vērā Trampa kampaņas laika izteikumus par imigrantiem un apsūdzības par seksuālu uzmākšanos sievietēm.

"Gubernatora Heilija ir pratusi apvienot cilvēkus, neatkarīgi no viņu izcelsmes vai piederības kādai partijai, lai uz priekšu virzītu nopietnus lēmumus, kas uzlabo viņas štatu un mūsu valsti," par pašu jaunāko ASV gubernatori Heiliju teica Tramps.

Savukārt Izglītības sekretāra amatā Tramps trešdien iecēla Betsiju Devosu.

Viņas ir pirmās sievietes Trampa administrācijā. Abu nominācijām vēl jāsaņem apstiprinājums republikāņu kontrolētajā Senātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!