Par kādas aptuveni astoņus gadus vecas meitenes izvarošanas video lejuplādi policija Austrālijā pirmdien arestējusi 16 vīriešus. Likumsargi uzskata, ka video uzņemts Krievijā.

Aresti veikti, reaģējot uz informāciju, ko federālā policija saņēmusi no Vācijas kolēģiem. Kopumā vācu likumsargi visā pasaulē apzinājuši 9000 personu, kas, izmantojot vienādranga (peer-to-peer) failu apmaiņas programmas, lejuplādējuši izvarošanas video.

Saistībā ar šī video lejuplādi sagaidāmi vēl arī citi aresti.

"Videomateriāls ir tiešām šausminošs," intervijā radio sacīja kibernoziegumu izmeklēšanas daļas amatpersona Nīls Goghens. "Turpmāko nedēļu laikā tiks izvirzītas vēl citas apsūdzības," viņš teica.

"Lejuplādējot šo konkrēto failu, jūs esat atstājis pirkstu nospiedumus, ja varētu tā teikt, jūsu digitālie pirkstu nospiedumi paliek internetā, tādējādi ļaujot likumsargiem jūs atklāt," sacīja Goghens. "Tas ir pilnīgi skaidrs - ja viņi šajā posmā vēl nav arestēti, likumsargi visā pasaulē kādā brīdī viņus arestēs," viņš sacīja.

Aizturēto vidū ir gan kāds uzņēmuma direktors, gan benzīntanka strādnieks.

Patlaban meitenes un izvarotāja identitāte nav noskaidrota, tomēr videomateriālā redzamais fons liecina, ka tas ir uzņemts Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!